Berga comença a preparar la segona fase d’acollida de refugiats i demana constància a la ciutadania

La regidora Anna Alsina explica que els formularis de col·laboració s'aniran contestant a la ciutadania en els propers dies

16 de febrer del 2017
Actualitzat el 17 de febrer a les 10:31h
Un grup de refugiats fent classes de castellà a l'alberg de Berga
Un grup de refugiats fent classes de castellà a l'alberg de Berga | Aida Morales
L’Ajuntament de Berga ja ha començat a preparar la segona fase d’acollida de refugiats, que consistirà en reubicar-los, per tal que comencin a desenvolupar la seva vida amb normalitat, després dels sis mesos que, guiats sota el programa estatal de la Creu Roja de Catalunya, estan passant a l’alberg de Berga i en altres punts de Catalunya. Així ho ha explicat a NacióBerguedà la regidora d’Atenció a les Persones, Anna Alsina, que ha indicat que, tot i que d’una manera més pausada, ja s’està buscant la manera de complementar el programa estatal. 

“Ja estem treballant en la segona fase per saber què podem aportar com a ciutat”, ha explicat, sobretot, fent referència a l’àmbit de l’habitatge. En aquest sentit, ha dit, l’Ajuntament de Berga s’acull al programa català de refugi, i preveu fer un seguiment a través de serveis socials “com una pota més de la Generalitat”, en aquest aspecte. 

Per altra banda, ha explicat, el consistori, conjuntament amb la Creu Roja del Berguedà, també està gestionant els diversos formularis de col•laboració que, des de fa mesos, van arribant. De moment, ha explicat, s’estan “distribuint” les propostes en aquells aspectes més urgents, com ara l'oferta per ensenyar llengües. A més, també s’està millorant el contacte amb diverses entitats. No obstant això, Alsina ha volgut demanar “comprensió” a les persones a qui no s’ha contestat res, ja que ara per ara encara no s’estan poden “gestionar totes les ofertes”. 

“Cal tenir en compte que van arribant persones noves i que aquest és un projecte que durarà temps, un projecte en moviment”, ha declarat. Per això, ha indicat, s’aniran contestant i responent els formularis durant els propers dies. 
Arxivat a