El refugi antiaeri de Berga torna a obrir portes en l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme

Diumenge s'escoltarà el testimoni de Ramona Calderer i Natàlia Porta, que van viure la Guerra Civil i el postfranquisme

Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:04h
Entrada del refugi des de dins.
Entrada del refugi des de dins. | Aida Morales.
El refugi antiaeri de Berga de 1936 tornarà a obrir les portes aquest diumenge, després de la visita guiada que resseguirà el curs que van fer les tropes franquistes quan van entrar a la ciutat fa 78 anys. Serà el mateix dia que l'Ajuntament de Berga organitzarà l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme, que se celebrarà a les 18.00 hores a la Sala Casino de Berga, amb la vivència de les berguedanes Ramona Calderer i Natàlia Porta. 

Aquests seran alguns dels actes del programa "Rescatem la Memòria, Recuperem la Dignitat", que va començar el passat cap de setmana amb l'objectiu de recuperar la memòria històrica a Berga. La ruta guiada començarà a les 16.30 hores des del carrer del Roser amb la carretera de Sant Fruitós i finalitzarà al refugi, situat sota el Teatre Municipal. Tal com ja va publicar NacióBerguedà en un reportatge fotogràfic, el refugi es va descobrir el 2003 quan es va realitzar la remodelació d'aquest edifici. S'hi entra a través d'una petita porta lateral, per a molts desconeguda, que enllaça a una galeria curta. El seu estrat geològic són margues, tot i que la primera part està suportada per una volta feta amb totxana. 

Durant el cap de setmana, per altra banda, també es podrà visitar l'exposició "Pels crims del franquisme", que aquest proper dissabte 11 de febrer sortirà de la sala de plens de l'Ajuntament per fer-se visible a la plaça de Sant Pere. Els actes de recuperació de la memòria històrica seguiran divendres 3 de març a les 18.00 hores amb una jornada sobre memòria genètica. 
Arxivat a