Els berguedans Rosanna Camprubí i Joan Boixader reben un dels premis GAES valorat en 2.300 euros

Els ballarins professionals esperen poder aprofitar els diners per projectar-se internacionalment

14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 21:20h
Rosanna Camprubí en un dels campionats (arxiu)
Rosanna Camprubí en un dels campionats (arxiu) | Rosanna Camprubí
La berguedana Rosanna Camprubí i el seu company de ball, Joan Boixader, ho han aconseguit. Després de quedar finalistes de les beques GAES, a les quals s'han postulat en nom d'ella, que pateix una mancança auditiva que l'obliga a ballar "amb el silenci", tal com indicava la seva candidatura, finalment els han donat un dels premis valorats en 2.300 euros. 

Del total dels 14 finalistes, han explicat a NacióBerguedà, n'han seleccionat sis. En el seu cas, ha remarcat Boixader, han quedat els quarts, amb un premi que, si tot va bé, els ajudarà a fer el salt a nivell internacional, per continuar formant-se i, a ser possible, ser presents en alguna competició d'àmbit mundial. 

"Estem molt contents, eufòrics, perquè hi havia 200 projectes i ens han seleccionat", ha explicat. De fet, ha relatat, no s'ho esperaven, ja que els competidors eren projectes molt interessants amb bicicleta o triatlons i, en el seu cas particular del ball, pensaven que quedaria relegat a un segon terme: "Estem eufòrics perquè anàvem veient que anaven donant premis i no ens ho esperàvem, és impressionant". 
 

Diploma rebut per Rosanna Camprubí Foto: Cedida


Els premis s'han entregat aquest dimarts en una gala a l'antiga fàbrica Damm, després que un jurat format per esportistes d'elit i professionals de la publicitat valorés totes les candidatures. 

Segons Boixader, però, aquest premi no hagués estat possible sense totes les persones que, d'una manera o altra, han col·laborat en el projecte. Sobretot, ha dit, "moltes gràcies a Berga i a tota la gent que ha votat la candidatura". En aquesta s'explicava el compromís de Camprubí amb el ball. Ella va quedar sorda quan tenia tres anys, tot i que això no la va privar d'aconseguir el seu somni. Una demostració de tenacitat i compromís que l'ha portat a ser referent a nivell espanyol i, ara, amb l'aspiració de també ser-ho a nivell internacional. 
 

Rosanna Camprubí i Joan Boixader recollint el premi GAES Foto: Cedida

Arxivat a