15
de febrer
del
2017
Actualitzat
a les
10:36h
Tòfones Foto: Hostaleria i Turisme del Berguedà
Cinc restaurants del Berguedà ja han començat la tradicional campanya gastronòmica de la cuina de la tòfona. Aquesta es va iniciar l'1 de febrer i tindrà continuïtat fins el 15 de març, reafirmant el potencial de la comarca com a terra de tòfones, també, en l'àmbit culinari.
Així, durant les properes setmanes es podran degustar plats amb tòfona als restaurants Niu Nou i Ca l’Amagat Rústic Gastrohotel de Bagà; al restaurant La Cabana i al Punt de Llum de Berga, i al restaurant La Nau del Guixaró, de Casserres.
D'aquesta manera, els restauradors pretenen consolidar aquest producte a la comarca, conjuntament amb la de la cuina de la caça i la del bolet. Cadascuna d'elles permet configurar un calendari anual de campanyes gastronòmiques i potenciar el talent i la creativitat dels restaurants berguedans, que creen i elaboren diversos plats i menús per tal de donar a conèixer i facilitar la degustació de tots aquests productes.
La tòfona és un fong encara molt desconegut, han apuntat els restaurants. No obstant això, el seu alt valor culinari (s’anomena el diamant negre de la cuina) permet una gran varietat de possibilitats, sobretot crua. Normalment s’utilitza de manera senzilla, rallant-ne una mica sobre plats neutres com patates, arròs, ous o beixamel.
La campanya gastronòmica està impulsada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà amb la col•laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Diputació de Barcelona.
Consulta tots els menús i els plats amb tòfona que oferiran els restaurants
Un plat de postres amb tòfona. Foto: ADBerguedà.