Territori inspeccionarà 10 empreses del Berguedà que poden afectar de forma notable el medi ambient

També es realitzaran inspeccions no programades per verificar la correcció dels incompliments

Redacció
15 de febrer del 2017
Un porc en una granja
Un porc en una granja | Adrià Costa
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat el nou Pla d'inspecció ambiental integrada de Catalunya per al període 2017-2019, a través del qual pretén inspeccionar 10 establiments del Berguedà que puguin tenir una incidència ambiental potencialment elevada. 

En el cas de la comarca, la majoria seran inspeccions en explotacions ramaderes (8), tot i que també hi haurà una visita programada en una empresa d'activitats industrials i una altra en una societat de gestió de residus. 

En total, el programa d'aquest any preveu inspeccionar 683 establiments d'arreu de Catalunya, la majoria explotacions ramaderes, seguides d'activitats industrials o energètiques. Els criteris de selecció es fonamenten en una avaluació el risc, prenent en consideració els nivells i tipus d'emissions, la sensibilitat del medi local, el risc d'accident, l'historial de compliment de l'autorització ambiental i la participació en el sistema de gestió ambiental EMAS. 

A banda, i segons el Departament, també es realitzaran inspeccions no programades per verificar el cessament d'activitats, investigar denúncies, accidents, o comprovar la correcció dels incompliments alertats en inspeccions realitzades amb anterioritat.