trànsit

Els radars per trams de la C-16 entre Berga i Bagà encara no estan actius

Trànsit espera que entrin en funcionament en breu, tot i que no han precisat quan

per Aida Morales, 25 de març de 2017 a les 06:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Funcionament dels radars per tram. Foto: RACC


Els radars per trams que es van instal·lar a la carretera C-16 entre Berga i Bagà encara no han entrat en funcionament, segons ha pogut saber NacióBerguedà. De fet, aquests aparells van ser dels primers en instal·lar-se a la xarxa viària catalana, de la nova remesa preparada pel Servei Català de Trànsit el 2016, i malgrat que es preveia que podrien començar a funcionar el juliol del 2016, aquests encara no ho estan fent. 


En aquest punt, i segons han informat fonts de Trànsit a NacióBerguedà, la voluntat és activar-los el més aviat possible, tot i que no hi ha data fixada, a hores d'ara. 

La instal·lació d'aquests radars per tram és una de les estratègies de Trànsit per reduir l'elevada sinistralitat viària. Es tracta d'un sistema que controla la velocitat dels cotxes entre dos punts i, en total, a Catalunya ja se n'han instal·lat 30. Aquests llegeixen la matrícula a l'inici i al final del tram, i realitzen un càlcul aproximat de la velocitat mitjana en el recorregut. Si aquesta és molt superior, voldrà dir que el vehicle ha infringit la normativa de trànsit i, per tant, serà multat. En un primer moment, aquest sistema es va utilitzar per calcular la velocitat a l'interior de túnels de Vielha. 

Ubicació nous radar de tram juliol 2016 Via Sentit
Tarragona A-7 Vilaseca
Tarragona A-7 Altafulla
Cercs C-16 Bagà
Cercs C-16 Berga
Sant Cugat del Vallès C-16 Terrassa
Sant Cugat del Vallès C-16 Barcelona
Capmany-Agullana N-II La Jonquera
Capmany-Agullana N-II Figueres
Corçà-Rupià-La Pera-Flaçà-Sant Joan de Mollet C-66 Bordils
Sant Joan de Mollet-Flaçà-La Pera-Rupià-Corçà C-66 Corçà

 

Participació