Els radars per trams de la C-16 entre Berga i Bagà encara no estan actius

Trànsit espera que entrin en funcionament en breu, tot i que no han precisat quan

25 de març del 2017
Actualitzat a les 20:08h
Un radar per tram.
Un radar per tram. | Jaume Ventura

Funcionament dels radars per tram. Foto: RACC


Els radars per trams que es van instal·lar a la carretera C-16 entre Berga i Bagà encara no han entrat en funcionament, segons ha pogut saber NacióBerguedà. De fet, aquests aparells van ser dels primers en instal·lar-se a la xarxa viària catalana, de la nova remesa preparada pel Servei Català de Trànsit el 2016, i malgrat que es preveia que podrien començar a funcionar el juliol del 2016, aquests encara no ho estan fent. 

En aquest punt, i segons han informat fonts de Trànsit a NacióBerguedà, la voluntat és activar-los el més aviat possible, tot i que no hi ha data fixada, a hores d'ara. 

La instal·lació d'aquests radars per tram és una de les estratègies de Trànsit per reduir l'elevada sinistralitat viària. Es tracta d'un sistema que controla la velocitat dels cotxes entre dos punts i, en total, a Catalunya ja se n'han instal·lat 30. Aquests llegeixen la matrícula a l'inici i al final del tram, i realitzen un càlcul aproximat de la velocitat mitjana en el recorregut. Si aquesta és molt superior, voldrà dir que el vehicle ha infringit la normativa de trànsit i, per tant, serà multat. En un primer moment, aquest sistema es va utilitzar per calcular la velocitat a l'interior de túnels de Vielha. 




Ubicació nous radar de tram juliol 2016ViaSentit
TarragonaA-7Vilaseca
TarragonaA-7Altafulla
CercsC-16Bagà
CercsC-16Berga
Sant Cugat del VallèsC-16Terrassa
Sant Cugat del VallèsC-16Barcelona
Capmany-AgullanaN-IILa Jonquera
Capmany-AgullanaN-IIFigueres
Corçà-Rupià-La Pera-Flaçà-Sant Joan de MolletC-66Bordils
Sant Joan de Mollet-Flaçà-La Pera-Rupià-CorçàC-66Corçà