La mala temporada i la pluja afecta la Fira de la Tòfona de Cal Rosal, que vol acostar el producte a la ciutadania

La voluntat de la fira és acostar la tòfona a la ciutadania i desmitificar-la com un producte d'èlit

11 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:10h
Un visitant de la Fira de la Tòfona a Cal Rosal
Un visitant de la Fira de la Tòfona a Cal Rosal | Aida Morales
La Fira de la Tòfona del Berguedà situada a Cal Rosal viu, aquest cap de setmana, una edició d'alts i baixos. El temps plujós i la mala temporada han estat alguns dels factors que la han deslluït més, durant un dissabte en què els visitants s'hi han anat passejant, però en menor proporció de l'esperat. 

Així ho han viscut i explicat a NacióBerguedà els diferents paradistes, que esperen que diumenge la gent s'animi més, i que l'afluència sigui major. Sobretot, han indicat, per poder assolir alguns dels objectius de la fira, que són apropar aquest producte exquisit a la població i donar sortida als productes artesanals que s'elaboren amb el fong, com ara formatges, arrosos o embotits. 
 

Fira de la Tòfona de Cal Rosal Foto: Aida Morales


Amb tot això, la Fira de la Tòfona ha comptat amb una quinzena d'expositors, on ha destacat una parada de venda directa de tòfones, i una de venda d'alzines i roures de planter, per fomentar el cultiu del producte. De fet, motivar-ne la plantació és una de les voluntats expressades per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, que veu en la tòfona una oportunitat per reflotar el sector primari. 

A més, durant aquest dissabte també hi ha hagut tallers per a nens i nenes a càrrec de Dani Magyk, i dues xerrades. Al matí, el cuiner Jaume Sebastián de la Fundació Alícia ha acostat la tòfona a tothom, explicant receptes fàcils i a l'abast de quasevol. Mentre que a la tarda, els cuiners Ignasi Xandri i Sergi Fernández, de l'empresa Sherbet han descobert la tòfona al postre. Tal com han explicat a NacióBerguedà, aquest producte aporta un to molt peculiar als postres, combinant-la amb la xocolata o la llet. 

La Fira de la Tòfona continua diumenge amb el tradicional esmorzar popular al restaurant Sol i Cel, i el concurs de gossos tofonaires.
 

Tòfones per vendre a Cal Rosal. Foto: Aida Morales

 

Alsines i roures de planter per motivar la tòfona de cultiu Foto: Aida Morales