David Bonvehí: «El PDECat s'ha de repensar, també, al Berguedà»

El coordinador organitzatiu de l'antiga CDC afirma que al Berguedà hi ha l'agreujant d'haver perdut la capitalitat

10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:26h
El coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata Europeu Català, David Bonvehí
El coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata Europeu Català, David Bonvehí | Aida Morales
El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) té un repte majúscul de país i, també, al Berguedà. Així ho ha sentenciat el seu coordinador organitzatiu, David Bonvehí, que en visita territorial a la comarca aquest divendres ha debatut amb militants i simpatitzants, i ha exposat l'estat de qüestió sobre els punts que s'hauran de treballar a partir d'ara en la nova Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). 

La redefinició del partit, amb una nova estructura interna, manera de funcionar, finançar-se i treballar, passarà, doncs, per ser, segons ha dit, un òrgan "molt més equilibrat". En aquest, la territorialitat hi tindrà molt més a veure, i comarques com el Berguedà, històricament convergents, hauran d'evolucionar al ritme que també ho farà l'estructura nacional. 

"El Jordi Selga té una feinada de por perquè en aquesta comarca ara patim i patim molt", ha declarat el coordinador organitzatiu. En aquest sentit, el PDECat també s'haurà de "repensar" a la comarca, realitzant un difícil joc d'equilibris entre la vella escola i la nova, amb l'objectiu de continuar sent un partit "molt municipalista". 

Aquesta dificultat, a més, s'agreuja especialment a la comarca pel fet que Berga hagi deixat de ser un feu convergent. "Berga sap molt greu perquè és una capital de comarca", ha afirmat. Per això, tant en aquesta reunió com en les que vindran s'haurà de fer, segons ha dit, "molta autocrítica", per tal que les coses "siguin diferents". En el cas de la capital, ha considerat que diversos factors van fer perdre l'alcaldia. L'oferta electoral en pot haver estat una causa, tot i que també el moment polític o les recents investigacions judicials. 

Els tres objectius del PDECat

Actualment, ha explicat, el PDECat té tres objectius. El primer és donar-se a conèixer a la militància. Cal explicar als simpatitzants, ha indicat Bonvehí, que el partit nascut fa mig any és diferent, amb un 25% de gent nova, bona part dones, i moltes noves cares visibles que despunten al territori, com ara el mateix alcalde de Gironella i president del partit a la Catalunya Central, David Font

En segon lloc, traslladar a tothom que el nou partit està disposat a escoltar totes les veus per crear un nou "discurs ideològic". Per això, a la comarca, aquest divendres s'ha començat a reunir amb alguns militants, el Clúster de Productes Típics de Muntanya i amb empreses com La Berguedana. 

I com a tercer objectiu, mantenir la il·lusió d'un referèndum que ha de culminar en un procés d'independència. El PDECat, doncs, ha d'actuar de "forma atrevida" però amb "seguretat jurídica", ha dit, per continuar amb el procés. 

Tot això, ha continuat, amb una manera de funcionar diferent a la que tenia CDC. Entre altres, perquè hi ha hagut un canvi sociològic en la seva militància. Internament, perquè funciona "diferent", ha explicat, ja que la seva estructura és més petita i es regirà més per voluntariat i implicació de les bases. I també, perquè la seva manera de finançar-se anirà més relacionada amb els militants i associats que amb tercers.
Arxivat a