L'ACEB informa els ciutadans i les empreses sobre com reclamar les clàusules sòl

L'advocat Jacint Vilardaga orienta sobre els procediments a seguir en cas d'autònoms i empreses

per Redacció , 10 de febrer de 2017 a les 09:38 |
Conferència a l'ACEB sobre les clàusules sòl | ACEB
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) ha realitzat aquesta setmana una jornada informativa sobre els procediments que s'han de seguir per reclamar les clàusules sòl. Ha estat a través de la conferència de l'advocat especialitzat en temes de consum i dret bancari, Jacint Vilardaga, per tal d'orientar tots els afectats, després de la declaració de nul·litat d'aquestes clàusules arran de la sentència de desembre del 2016 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i de l'aprovació, al gener, d'una via extrajudicial per la devolució de les clàusules en un termini de tres mesos. 

Vilardaga ha explicat que les empreses i autònoms tenen dret a reclamar les clàusules sòl, però que, a diferència del consumidor individual, això encara s'ha de fer per via judicial. En qualsevol cas, ha indicat, sempre és necessari "tenir la informació i els coneixements necessaris", ja que es tracta de sentències molt recents i, en el cas de la via extrajudicial, "no sempre té totes les garanties pel consumidor". 


A banda, l'advocat també ha detallat altres clàusules, com ara l'interès moratori, el venciment anticipat, l'autorització càrrec de comptes, la clàusula de liquidació, la cessió de crèdit amb renúncia a ser notificat i les despeses de notaria i registre. Aquestes també han de ser declarades nul·les i, per tant, el consumidor (ja sigui empresa o particular) té dret a reclamar-les. 

 

Participació