trànsit

El 2016 es redueixen els accidents de trànsit mortals al Berguedà

Només mor una persona en via urbana | El nombre de ferits greus també disminueix a la comarca

per Aida Morales, 8 de febrer de 2017 a les 20:35 |
Un vehicle accidentat. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha donat les dades, aquest dimecres, de la sinistralitat en el conjunt de la xarxa viària de Barcelona durant el 2016. Ha estat en una roda de premsa de la directora del SCT, Eugència Doménech, que ha destacat que, en conjunt, els accidents de trànsit mortals s'han reduït un 5,6% a la demarcació. En concret, ha explicat, un total de 106 persones han perdut la vida, 48 en carretera i 58 en via urbana. Respecte del 2010, això és un 30% menys. 

Pel que fa al Berguedà, els accidents de trànsit mortals en vies interurbanes han invertit la tendència i, aquest any, no n'hi ha hagut cap. Per contra, ha recordat, el 2010 n'hi va haver tres, i el 2015, quatre. La dada, doncs, és molt positiva, tot i que no ho és tant pel que fa a vies urbanes. En aquest sentit, hi va haver una persona morta per accidents de trànsit quan es partia de zero.


Respecte dels accidents amb víctimes greus, la tendència també és positiva i a la baixa. El 2016 n'hi ha hagut 13 en carreteres, un 27% menys que l'any anterior i un 59% menys que el 2010. En zones urbanes, els ferits greus han estat dos, un 50% menys que el 2015 i un 75% menys que el 2010, quan n'hi va haver vuit. 

En conjunt, la demarcació de Barcelona és la que registra menys víctimes mortals i ferits greus en carreteres que en zona urbana. A més, durant el 2016 no hi ha hagut cap menor de 14 anys mort en accident de trànsit en aquesta demarcació. No obstant això, ha destacat Doménech, l'objectiu del SCT és "continuar treballant" per reduir la xifra i anar cap a la "visió zero".  

 

Participació