L’alcalde de Borredà demana al Consell que insisteixi per frenar la plaga de processionària

Joan Roma considera que el Consell Comarcal del Berguedà hauria de tenir un tècnic que elabori un mapa de zones prioritàries

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:07h
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla.
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla. | A.T.
L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha entrat una instància al Consell Comarcal del Berguedà adreçada al seu president, David Font, per tal que aquest òrgan continuï insistint sobre la necessitat d’actuacions per frenar la plaga de processionària. Tal com ha demanat, insta el Consell a sol·licitar al Departament d’Agricultura una nova campanya de fumigació, i que l'òrgan comarcal posi a disposició un tècnic que elabori un mapa de prioritats. 

Amb aquest treball previ del Consell Comarcal es podrien definir millor, segons Roma, les àrees més afectades de la comarca, i el Departament podria contrastar les seves dades amb les aportades pels municipis del Berguedà. 

Durant els darrers mesos, el Departament d’Agricultura ja va portar a terme una campanya de fumigació de l'eruga processionària. No obstant això, recorda l’alcalde de Borredà, feia vuit anys que no hi havia cap actuació de fumigació, i enguany encara és necessari realitzar una nova actuació, sobretot, als boscos de Borredà, Capolat, Casserres, Montmajor, l’Espunyola i Vilada, entre d’altres. 

Per la seva part, el Consell Comarcal del Berguedà ja va enviar i tenir una reunió amb membres del departament a finals d'any, en què es va traslladar la necessitat de continuar amb la campanya. A més, l'associació de propietaris forestals Berguedà Verd, conjuntament amb els tècnics d'Agricultura han realitzat, per altra banda, una nova zonificació.