Alerten sobre la presència de tortugues mossegadores al llac de Graugés

L'Ajuntament d'Avià demana prudència, ja que aquest animal pot arribar a amputar un o diversos dits de la mà

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:53h
Cigne alliberat al llac de Graugés.
Cigne alliberat al llac de Graugés. | AjAvià
L’Ajuntament d’Avià ha alertat aquest dimecres a través d’un comunicat de l’aparició de diversos exemplars de tortugues mossegadores (Chelydra serpentina) al llac gran de Graugés. Aquesta espècie, originària d’Amèrica, és força agressiva i es defensa mitjançant mossegades amb un ràpid moviment de cap.  De fet, ha indicat el consistori, una mossegada d’aquest animal pot amputar un o varis dits de la mà, ja que la seva boca és un com bec dur que, al mossegar, pot arribar a tallar els ossos.

En aquest punt, l’Ajuntament ha volgut donar l’avís perquè, si algú en troba alguna al llac, en cap cas la intenti agafar o tocar, i que es tingui “especial cura” amb els infants. Ara per ara, han afirmat, des del consistori s’estan intentant caçar les tortugues amb la col•laboració d’ADEFFA, una entitat especialitzada en la recuperació i conservació de la fauna.  

De la mateixa manera, el consistori també vol conscienciar tothom qui pugui tenir espècies exòtiques o foranies, per tal que no alliberi animals fora del seu hàbitat natural, ja que poden tornar-se espècies invasores que poden afectar greument les espècies autòctones i, a més, ser perilloses per a les persones i altres animals. 

Cigne

L’Ajuntament d’Avià, per altra banda, ha alliberat un cigne al mateix llac de Graugés, cedit per l’Ajuntament de Puigcerdà, per tal de tornar a recuperar aquesta espècie. En els propers dies, han dit, intentaran trobar-li una parella.