Més d'un centenar de berguedans es mobilitzen a Barcelona pel judici del 9-N

Unes 40.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, donen suport a Mas, Ortega i Rigau | La vista ha començat amb uns 50 minuts de retard després que la comitiva tardés una hora en cobrir el recorregut entre la plaça Sant Jaume i el TSJC

Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:17h
La manifestació d'aquest matí ha estat massiva
La manifestació d'aquest matí ha estat massiva | ANC Berga
Mobilització massiva i sense precedents abans d'un judici. L'independentisme ha tornat a fer una demostració de força per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau abans que entressin al TSJC per ser jutjats pel 9-N. Han estat unes 40.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, les que s'han concentrat a l'exterior del Palau de Justícia convocats per les entitats sobiranistes.

No s'ho han volgut perdre més d'un centenar de berguedans, molts d'ells arribats directament des de diferents punts de la comarca amb els tres autocars organitzats per les territorials de l'Assemblea Nacional Catalana al Berguedà. La vista –que es pot seguir en directe en aquest enllaç- ha començat amb 50 minuts de retard respecte l'hora prevista (9.00).

I és que Mas, Ortega i Rigau han entrat al Palau de Justícia poc abans de dos quarts de deu. La comitiva, amb el suport de Puigdemont i Forcadell així com de l'actual Govern, ha tardat una hora en cobrir el recorregut entre la plaça Sant Jaume i el passeig Lluís Companys passant pel Fossar de les Moreres i el Born.



Tan bon punt ha començat el judici s'ha hagut de fer un recés de 10 minuts després que la defensa de Mas tornés a demanar la compareixença de Mariano Rajoy i Rafael Catalá –que ja s'havia desestimat prèviament-. Les defenses de Mas, Ortega i Rigau també han demanat incorporar a la causa l'informe on la junta de fiscals de Catalunya s'oposava a la querella.