Berga recull 288 signatures a favor de la campanya «Casa nostra, casa vostra»

Durant la jornada, arreu de Catalunya han signat gairebé unes 14.000 persones

Cristina Prat
04 de febrer del 2017
Actualitzat el 05 de febrer a les 8:51h
Recollida de firmes a favor de l'acollida de refugiats a Berga
Recollida de firmes a favor de l'acollida de refugiats a Berga | Cristina Prat
La recollida de firmes d'aquest dissabte a Berga per adherir-se a la campanya "Casa nostra, casa vostra", d'acollida de persones refugiades ha aconseguit sumar 288 firmes en quatre hores, de 12.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Aquesta jornada que va ser planejada per l'organització com una gran marató de signatures s'ha fet de forma simultània a centenars de municipis de Catalunya i ha aconseguit recollir 13.975 firmes a tot el país. En molts casos, la jornada ha anat acompanyada d'altres activitats culturals i reivindicatives.  

En el cas de Berga, s'han fet activitats divulgatives per donar a conèixer la campanya. En l'acte del matí, a l'estand del Vall on s'ha fet la recollida de signatures, ha intervingut l'alcaldessa de la ciutat, Monte Venturós i els responsables principals de Creu Roja Berguedà. També s'ha conegut el testimoni de Mohammad El Gazawi, un jove sirià que forma part del programa d'acollida de refugiats de Berga. L'acte ha acabat amb l'actuació musical del grup baganès "De tu a tu". 

De cara a la tarda, la recollida s'ha completat amb les intervencions de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Anna Alsina que ha fet  ha fet "autocrítica" i ha remarcat que totes les institucions, i també la ciutadania, haurien hagut "d'actuar abans" davant l'abandonament a què eren sotmeses les persones refugiades en països com Grècia.També ha intervingut la berguedana Marta Casadesús que va viure l'experiència d'un camp de refugiats a Atenes, el coordinador de Comunicació del a campanya, Xavi Rosiñol, i Mohammad El Gazawi. La jornada ha finalitzat amb un concert del berguedà Marcel Tuyet.

La jornada de recollida de signatures també ha servit per convocar als ciutadans a la mobilització del proper 18 de febrer a Barcelona. 
Arxivat a