Una performance d'Iris Hinojosa explorarà la natura a traves del blanc i la terra

L'obra es presentarà dissabte a les 19.00 hores a la llibreria Quatre Cantons de Berga

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:11h
Part del cartell de la performance d'Iris Hinojosa
Part del cartell de la performance d'Iris Hinojosa
L'artista berguedana Iris Hinojosa portarà a escena, aquest proper dissabte 4 de febrer a les 19.00 hores a la Llibreria Quatre Cantons de Berga, la seva última obra, basada en l'exploració de la natura a través del blanc i de la terra. Ho farà amb una performance amb la participació de Gerard Vilardaga i Javier Olaizola, ambientada amb el so profund de les típiques txalapartes basques, per arribar a la perfecció de l'espai.

Allà, Hinojosa jugarà amb el blanc i la terra com a elements bàsics, amb teles elaborades amb pintura i materials trobats en l'entorn. Segons l'artista, és precisament entre el blanc i la terra on ha trobat punts de "llibertat" on "poder ser, tocar, collir, observar i escoltar molt". El per què d'aquests dos conceptes, ha indicat, és simple. El blanc deixa espai, és un color d'estat, de "paisatge intern". Pel que fa a la terra, res més "bàsic, primari, immortal i mutable". Una "petjada atàvica", ha destacat, com a "mare" o com a "tòtem". 

Amb tot això, l'artista definirà un entorn canviant en un temps present, intentarà donar forma a la perfecció de la natura i, com a part d'aquesta, s'hi intentarà reflectir. 

 

Exploració de la natura a través del blanc i la terra