El Govern es compromet a millorar el finançament de la Patum

El conseller de Cultura, Santi Vila, afirma que volen ajudar l'Ajuntament de Berga a realitzar el centre d'interpretació

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:39h
Santi Vila durant l'entrevista
Santi Vila durant l'entrevista
El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, s'ha compromès a millorar el finançament de la Patum durant el 2017. Així ho ha afirmat en una entrevista realitzada a la Xarxa de Televisions Locals, on ha sentenciat que, "sense dubtes", la festa berguedana ha de tenir un major suport econòmic per part del Govern de la Generalitat. 

Segons ha explicat, fa uns dies va tenir una reunió amb l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, amb qui va tractar aquest aspecte, així com projectes futurs relacionats amb la festa. De fet, el consistori ha demanat en reiterades ocasions al Govern que incrementi el finançament a la Patum, actualment el més baix del 2010, un fet que Vila ha assumit, considerant aquesta tradició una de les "insígnies" de la cultura popular catalana, com també ho és el món casteller. En aquest punt, i de la mateixa manera que s'està tirant endavant el museu casteller, ha afirmat que la Patum també ha de tenir un centre d'interpretació adequat. 

"El Govern de Catalunya ha d'ajutar i està ajudant, i si així ho desitja, els ajudarem també a fer un centre d'interpretació que faci possible l'adequada conservació de tot aquest patrimoni que té", ha declarat Vila. Així mateix, el conseller ha recordat el valor de la comparseria i del vestuari, i ha afirmat que cal un espai adequat per a la seva conservació i exhibició. 

De fet, ha assegurat, aquest projecte "no només és d'interès local", ha dit, tot recordant que el reconeixement de la Unesco va canviar moltes coses, i una d'aquestes va ser la concepció de la Patum com una festa que va molt més enllà. "Sense dubtes hi haurà més finançament a la Patum", i ha afirmat: "Una cosa és l'activitat ordinària que hem de fer i com l'anem acompanyant econòmicament, i l'altra és el projecte que té la ciutat de Berga des de fa anys".
Arxivat a