El Berguedà inicia la recollida de signatures de la campanya «Casa nostra, casa vostra»

Dissabte s'organitzaran al Vall de Berga diverses activitats informatives i divulgatives de la situació dels refugiats

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:35h

Refugiats a Idomeni Foto: Sergi Cámara


Berga començarà, aquest dissabte 4 de febrer, la recollida de signatures per adherir-se a la campanya "Casa nostra, casa vostra", d'acollida de les persones refugiades. Durant tot el dia, segons han informat, s'explicaran experiències de voluntariat en camps de refugiats i es donaran detalls del programa d'acollida que hi ha en marxa a Berga. Tots els actes es faran al Vall, organitzats per l'Ajuntament de Berga i els impulsors de la campanya. La recollida de signatures es farà matí i tarda, amb dues activitats de divulgació programades a les 12.00 i a les 19.00 hores. 

Concretament, a les 12.00 hi haurà parlaments de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós; de la directora de Creu Roja Berguedà, Queralt Escobet; de la coordinadora de la campanya al Berguedà, Judit Corral; i del sirià sol·licitant d'asil i resident a Berga, Mohammad El Gazawi. L'acte acabarà amb l'actuació musical del grup baganès "De tu a tu". Per altra banda, a les 19.00 hores hi haurà intervencions de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Anna Alsina; de la berguedana Marta Casadesús que va viure l'experiència d'un camp de refugiats a Atenes; del coordinador de Comunicació del a campanya, Xavi Rosiñol, i de Mohammad El Gazawi. A continuació, un concert amb el berguedà Marcel Tuyet. 

La jornada a Berga serà paral·lela a la de centenars de municipis de Catalunya. Aquesta es planteja com una marató a través de les xarxes socials, que anirà actualitzant les signatures, amb l'objectiu d'arribar als màxims suports possibles. Fins ara, han indicat, ja s'ha arribat a unes 50.000 persones. 

Per altra banda, i segons han informat, la comunitat educativa de l'escola de Gironella, sensibles a la situació dels refugiats, també s'han volgut unir a la campanya, organitzant una recollida de signatures als jardins de l'escola aquest divendres 3 de febrer de 12.15 a 12.45 hores, i de 16.15 a 16.45 hores, i dilluns 6 de febrer durant les mateixes hores. Tal com han indicat, es pot signar a partir dels 14 anys. A més, també s'ha fet un mail informatiu a totes les famílies de l'escola, i s'ha compartit a les xarxes socials.