Entra en funcionament una eina interactiva per conèixer i comparar els pressupostos municipals

L'aplicació ubicada al Portal Transparència Catalunya i permet consultar dades com la despesa per habitant, les partides o el deute

Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:32h
El Govern ha posat en funcionament una nova eina interactiva que permet conèixer i comparar el pressupost de tots els municipis de Catalunya. El recurs ha estat presentat al II Congrés de Govern Digital, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L'aplicació, que recull tota la informació relativa al pressupost dels municipis catalans al Portal Transparència Catalunya, permet comparar, conèixer l'evolució de la despesa i establir rànquings.

A la taula de comparació es poden afegir fins a tres municipis i es poden anar filtrant les partides i subpartides que es volen comparar. Per a cada comparació s'ofereix una visualització temporal de la partida, així com una taula on consultar la població de cada municipi, la despesa per habitant global i el de cada partida.

També es poden fer rànquings, per aprofundir en una partida específica del pressupost, analitzar la posició dels diferents municipis segons la despesa total o despesa per habitant, i comprovar el percentatge sobre la despesa total. L'eina permet filtrar municipis d'acord amb la grandària, despesa o despesa per habitant. Es pot seleccionar qualsevol partida d'ingressos o despeses.

Des del Govern se subratlla que aquesta millora no implica cap despesa ni esforç addicional per als ajuntaments perquè s'elabora a partir de les dades obertes que ofereix el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC).