Detingut l'empresari berguedà Fèlix Pasquina relacionat amb el suposat finançament irregular de CDC

La Guàrdia Civil ha registrat un edifici particular i la seu de l'empresa de construcció Pasquina | L'operació s'ha portat a terme sota les ordres de la Fiscalia Anticorrupció a diversos punts de Catalunya

02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 22:56h
Agents del a Guàrdia Civil a l'escorcoll de l'empresa Pasquina de Berga.
Agents del a Guàrdia Civil a l'escorcoll de l'empresa Pasquina de Berga. | Aida Morales
L'empresari berguedà propietari de la constructora Fèlix Pasquina ha estat un dels detingut, aquest dijous al matí, per la Guàrdia Civil, en la nova fase de detencions i escorcolls pel cas del presumpte finançament irregular de CDC, ara PDECat, també conegut com a cas del 3%. L'operació, batejada com a "Pika" i ordenada per la Fiscalia Anticorrupció, inclou 18 detencions -tant de dirigents polítics com d'ex-alts càrrecs i empresaris- i més d'una vintena d'escorcolls a les comarques de Barcelona, Lleida i Girona que implica la participació de 250 agents.

Els escorcolls s'han fet en diverses empreses públiques de la Generalitat com Infraestructures.cat, l'Autoritat Portuària i BIMSA, una empresa municipal de l'Ajuntament de Barcelona. A Berga, s'han realitzat dos d'aquests escorcolls, concretament a les oficines de l'empresa Pasquina i en un domicili particular. Pasquina té les seves instal·lacions a la plaça dels Països Catalans número 4, on durant tot el matí s'han pogut veure diversos cotxes i agents de la Guàrdia Civil a la porta. Per altra banda, també s'ha realitzat un escorcoll al número 3 de la mateixa plaça.
 

Un dels cotxes de la Guàrdia Civil amb la matricula tapada Foto: Aida Morales


L'operatiu està dirigit pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell. Entre els arrestats, hi ha Francesc Sànchez, un dels homes de confiança de l'ex-president Artur Mas, i Antoni Vives, que va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona durant el govern de Xavier Trias. Els agents judicials també són al despatx del president del Port de Barcelona, Sixte Cambra.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el cas està sota secret de sumari. Les detencions s'estan produint a tres dies de l'inici del judici del 9-N, en el qual estan encausats Mas i les ex-conselleres Joana Ortega i Irene Rigau.
 
 

Un dels vehicles de la Guàrdia Civil a Berga Foto: Estefania Escolà/ACN

 

Local on s'ha realitzat el registre de Pasquina a Berga Foto: Estefania Escolà/ACN

 

Cotxes de la Guàrdia Civil a Berga en el registre de Pasquina Foto: Estefania Escolà/ACN

 

Placa del portal de l'empresa Pasquina de Berga Foto: Aida Morales

Arxivat a