Més de cinc hores de registre a una empresa de Berga en una operació de la Guàrdia Civil contra el presumpte finançament irregular de CDC

Es preveuen una vintena de detencions i una trentena d'escorcolls arreu del país

Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:49h
Escorcoll de la Guàrdia Civil a Berga
Escorcoll de la Guàrdia Civil a Berga | Aida Morales
La Guàrdia Civil ja porta més de cinc hores de registre a l'empresa Pasquina de Berga, una de les que està investigant  aquest dijous una nova fase de detencions i escorcolls pel cas del presumpte finançament irregular de CDC, ara PDECat, també conegut com a cas del 3%. L'operació, batejada com a "Pika" i ordenada per la Fiscalia Anticorrupció, preveu una vintena de detencions i 25 escorcolls a les comarques de Barcelona, Lleida i Girona que implica la participació de 250 agents.

Els escorcolls s'estan fent a diverses empreses públiques de la Generalitat com Infraestructures.cat, l'Autoritat Portuària i BIMSA, una empresa municipal de l'Ajuntament de Barcelona. A Berga, s'ha realitzat un d'aquests escorcolls, concretament a l'empresa Pasquina, situada a la plaça dels Països Catalans, número 4. A més, a la mateixa plaça la Guàrdia Civil també està realitzant un escorcoll en una casa particular. Fins el moment no ha sortit ningú detingut, tot i que porten diverses hores dins de l'edifici.

L'operatiu està dirigit pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell. Entre els detinguts, segons diversos mitjans, hi ha Francesc Sánchez, un dels homes de confiança de l'ex-president Artur Mas, i Antoni Vives, que va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona durant el govern de Xavier Trias. Tot i que diversos mitjans apunten que també Sixte Cambra, president del Port de Barcelona, hauria estat arrestat, fonts del Port de Catalunya asseguren els agents només li han demanat que presenciés l'escorcoll.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el cas està sota secret de sumari. Les detencions s'estan produint a tres dies de l'inici del judici del 9-N, en el qual estan encausats Mas i les ex-conselleres Joana Ortega i Irene Rigau.