El Patronat de la Patum comença a deliberar després d'escoltar les dues parts implicades

El cap de colla dels Plens surt mitja hora després de l'inici de la sessió i és rebut amb aplaudiments | Dos dels expulsats, Ignasi Casasayas i Sergi Montaner deixen la reunió gairebé a les 21.00 hores

01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 21:03h
El cap de colla dels Plens, Isaac Gonfaus, entrant a la reunió del Patronat de la Patum
El cap de colla dels Plens, Isaac Gonfaus, entrant a la reunió del Patronat de la Patum | Aida Morales
El Patronat extraordinari de la Patum ja ha començat a deliberar. Ha començat pels volts de les 21.00 hores, després que dos dels expulsats de la comparsa dels Plens, Ignasi Casasayas i Sergi Montaner, hagin marxat de la reunió, i que el cap de colla, Isaac Gonfaus, també ho hagi fet. Gonfaus ha abandonat el Patronat pels volts de les 20.30 hores entre aplaudiments de membres de la comparsa i familiars que l'esperaven, mentre que els altres dos ho han fet mitja hora després. 

Segons han explicat, aquest era el protocol establert per a la reunió, en què les dues parts tenien 20 minuts per explicar els seus punts de vista. A partir d'aquí, els membres del Patronat seran els encarregats de decidir com es resol el conflicte, iniciat el passat dissabte 21 de gener quan tres dels membres de la plantilla dels Plens -Casasayas, Montaner i Jordi Montañà- van demanar una revisió dels Estatuts interns, per fer-los més democràtics i transparents. 

Segons han confirmat, els membres del Patronat no han pogut entrar a la reunió amb els mòbils, ja que en anteriors trobades hi va haver gravacions. 

A les 20.00 hores, una vuitantena de persones s'havia concentrat a la plaça de Sant Pere, davant de l'Ajuntament, a l'espera de la resolució de l'òrgan gestor de la Patum, sobre la crisi interna dins de la comparsa. 
 

Dos dels expulsats dels Plens, Ignasi Casasayes i Sergi Montaner Foto: Aida Morales

Arxivat a