Endesa cedeix el Castell Guardiola de Berguedà a l'Ajuntament

El consistori feia anys que demanava poder ser titular de la muntanya | L'alcalde del poble, Josep Lara, valora amb satisfacció aquesta fita

Aida Morales
27 de febrer del 2017
Actualitzat el 28 de febrer a les 10:26h

Guardiola de Berguedà Foto: DipuBcn.


El terreny on se situa el Castell de Guardiola de Berguedà, sobre el túnel del Collet, ja és de l'ajuntament. Així ho certifica la cessió totalment gratuïta que ha fet Endesa al consistori, i que durant els últims mesos s'ha ratificat davant de notari. Una fita que l'alcalde del poble, Josep Lara, ha celebrat, ja que és un aspecte que permetrà realitzar moltes més accions sobre aquest element patrimonial del poble, a través d'ajudes i subvencions. 

La cessió de tota la muntanya on es troba el castell, ha especificat, es va fer abans de l'estiu, tot i que fins fa poc no es va escripturar. El fet que no fos de l'Ajuntament feia molt difícil realitzar-hi accions de millora, i tot el que s'hi realitzava, s'havia de gestionar a través de gestions amb la companyia de llum. "El fet de tenir la titularitat ens donarà la possibilitat de demanar ajudes i poder executar nosaltres mateixos els projectes", ha explicat l'alcalde, respecte d'aquest Bé Cultural d'Interès Nacional.

Ara per ara, ha recordat, només s'hi realitzava un camp de treball durant l'estiu. Una activitat valorada, tot i que "insuficient", ha dit, per treure a la llum aquest recurs patrimonial. No obstant això, ha reconegut Lara, de moment encara no es té previst cap projecte concret al castell, malgrat que ja s'ha demanat a la Diputació de Barcelona que realitzi un estudi de treball del que s'hi ha de portar a terme.