Alumnes d'ESO de Berga inicien dos projectes cientificotecnològics a la UPC de Manresa

Els centres de secundària de Berga treballaran competències cientificotecnològiques fins al mes de març

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:54h
Alumnes dels centres de secundària de Berga han iniciat, aquest dimarts, un dels dos projectes que portaran a terme a la UPC de Manresa per adquirir competències cientificotènciques. Es tracta de "Vols construir un cotxes TV Dirigit?", que continuarà durant els propers dies amb "RobòTIC". Aquests dos, segons ha informat l'Ajuntament de Berga, estaran conduïts per experts, amb el suport de la Diputació de Barcelona, mitjançant el programa "Acompanyament a l'escolaritat". 

Amb aquests projectes es pretén reforçar les competències cientificotecnològiques, per tal de millorar l'èxit educatiu, fomentar l'aprenentatge inclusiu i la col·laboració entre els centres educatius del territori, universitats, empreses i entitats, entre d'altres. 

El primer projecte tindrà cinc sessions que es desenvoluparan durant els dies 2, 6, 8 i 10 de febrer, i consistirà en dissenyar i construir un cotxe teledirigit, utilitzant coneixements de mecànica, disseny 3D i telecomunicacions. Aquesta iniciativa ha de servir per plantar cara a la desmotivació d'alguns alumnes. En aquest taller hi participaran un total de 13 nois i noies dels centres Serra de Noet i Vedruna. El segon projecte serà una activitat d'una sessió per centre, que es portarà a terme els dies 1, 7 i 28 de febrer i 15 de març, consistent en muntar i programar robots LEGO Mindstorms per tal de motivar el pensament tecnològic, l’esperit innovador i la creativitat. Els centres de secundària participants seran l’Escola Xarxa, l’Institut Guillem de Berguedà, Serra de Noet i Vedruna.
Arxivat a