La Fira Internacional del Formatge torna a Berga amb més de 100 formatges del món

Dos maridatges, activitats infantils, tallers i un espai de food truck ompliran el passeig de la Indústria de Berga al llarg de dissabte i diumenge

03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:56h
Maridatge a la Fira Internacional del Formatge.
Maridatge a la Fira Internacional del Formatge. | Cristina Prat
La Fira Internacional del Formatge farà parada al passeig de la Indústria de Berga aquest cap de setmana, amb l’objectiu de tornar a convertir la ciutat en l’epicentre de la cultura del formatge. Una fira, ha explicat Esdeveniments 7 vetes, que s’organitza per tercer any, que té intenció de reunir els millors productors d’arreu d’Europa, i que tornarà a innovar amb tastos i activitats complementàries. 

La cultura del formatge, cada vegada és arrelada a Catalunya, vincula amants d’aquest producte amb elaboradors artesanals i d’alta qualitat en un context festiu. D’aquesta manera, i a través dels tastos, es creen complicitats entre productors i consumidors. A la fira, han indicat, es podran trobar més de 100 formatges de procedències diverses i diferents tipologies, ja siguin de cabra, ovella, vaca, búfala, curats, semi curats, tous, de llet crua o cuita, entre d’altres. 

La vessant sociocultural del formatge

L’objectiu de la Fira Internacional del Formatge de Berga també és fomentar la vessant sociocultural d’aquest producte. Per això, a més de la fira, també s’han programat experiències de tast de diferents sabors, textures i aromes d’orígens molt diversos. 

Durant tot el cap de setmana, han explicat, es faran activitats relacionades amb aquest món, ja sigui a través d’exposicions d’eines antigues o activitats infantils, com ara el concurs “Munyim la cabreta”, on s’haurà de munyir una cabra de poliuretà, “Un jorn al mas”, un taller de pinta cares, un taller gastronòmic o un espectacle de màgia amb el Mag Pepus. A banda, també hi haurà l’inflable “Dragon Age” i el carrusel musical “The Fabula Mobile”. 

Per altra banda, enguany també hi haurà un espai reservat per a les foodtrucks, on el públic podrà degustar tapes elaborades en furgonetes restaurades i customitzades, i dissabte a les 12.30 hores, un maridatge guiat de formatge i cervesa artesana. Ja de cara a diumenge, un maridatge similar, tot i que amb vi de les diferents DO Catalanes es podrà realitzar a les 13.00 hores. Aquestes dues últimes activitats, però, requereixen d’inscripció prèvia a través de whatsapp al telèfon 625 062 570. 
 

Una de les parades de la Fira Internacional del Formatge de Berga. Foto: Cristina Prat.