El PSC i ERC de Vilada inicien assemblees ciutadanes per implicar la gent del poble

L'equip de govern creu que el futur de Vilada només es pot enfrontar amb la participació i una major implicació de la ciutadania

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:05h

Primera assemblea ciutadana de l'Ajuntament de Vilada. Foto: AjVilada


El PSC i ERC de Vilada, els dos grups que conformen l'equip de govern del consistori, han començat a organitzar assemblees ciutadanes per implicar els veïns del poble en les dinàmiques municipals. Una iniciativa, segons han indicat a través d'un comunicat, que es va començar el passat 28 de gener, i que sorgeix del compromís d'acostar els assumptes públics a la ciutadania. 

Entre els principals objectius d'aquestes assemblees, han relatat, hi ha la necessitat que els veïns prenguin consciència sobre la viabilitat futura de Vilada com un lloc on desenvolupar-hi un pla de vida, ja que actualment la població és minvant i envellida. Segons dades del programa Hermes, a Vilada hi ha 430 persones empadronades, i la població s'ha reduït un 11,5% en els últims quatre anys. A més, el percentatge de població jove és de només el 6,74%, amb una edat mitjana de població de 53,83 anys. 

Davant d'aquesta situació, el consistori ha instat la ciutadania a intentar buscar solucions, malgrat que aquestes no passen per "mesures miraculoses" de foment de l'ocupació, habitatge o infraestructura, han avisat: "Només es pot afrontar el futur amb la implicació ciutadana i una participació molt més activa en els assumptes municipals". Aquesta mateixa situació, han explicat, és la que es va exposar a la reunió, amb un debat posterior en què es va poder parlar de les subvencions a les associacions del poble, les actuacions als carrers i la gestió de les ADF, entre d'altres, i es van decidir organitzar assemblees temàtiques per tractar aspectes de promoció econòmica, habitatge o serveis públics. 

Segons l'equip de govern, això s'ha vist amb bons ulls i es treballarà en aquest sentit, han dit, per tal d'aconseguir "una major cohesió entre la ciutadania del municipi".