Ampa Gil i Pol Ràfols, del Club Orientació Berguedà, guanyen la primera prova de la Copa Catalana

La cursa s'ha disputat en un entorn privilegiat a Cassà de la Selva

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:20h
Una de les balises de la cursa d'orientació de Cassà de la Selva.
Una de les balises de la cursa d'orientació de Cassà de la Selva. | Aligots
La Copa Catalana de Curses d'Orientació 2017 que s'ha disputat aquest cap de setmana al bosc de Can Vilallonga, a Cassà de la Selva (el Gironès), s'ha conclòs amb la victòria d'Ampa Gil i Pol Ràfols, els dos del Club Orientació Berguedà. Es tractava de la segona cursa d'orientació que es feia a Can Vilallonga, amb rècord d'inscripcions prèvies a 509 participants, esdevenint, també Campionat de Catalunya Universitari d'Orientació.

En aquest cas, el traçat era molt ràpid per un bosc net i ple d'aigua als torrents i forats. En conjunt, un privilegi excepcional al massís de les Gavarres, on la interpretació del relleu ha estat la clau per esgarrapar segons durant els primers moments de la cursa. Gil ha finalitzat el recorregut de 24 balises amb un temps de 34 minuts i 41 segons, seguida d'Annabel Valledor (Badalona Orientació) amb 36 minuts i 41 segons, i de Laura Baus (Aligots), amb 39 minuts i 56 segons. Per la seva banda, Ràfols ha fet un temps de 36 minuts i 55 segons en el traçat de 33 balises que incloïa un canvi en el mapa.

A la resta de categories, Miriam Grau (UE Vic) ha estat la guanyadora de D10; Alba Lore (COC) a D12; Eulàlia Estiarte (COC) a D14, Emma Varela (COC) a D16, Xènia Ledesma (XinoXano) a D18; Sofia Pineda a D20, Fatemah Khalajhedayati (Aligots) a D21; Montserrat Buscart (XinoXano) a D35; Gemma Sole (Montsant) a D40; Merce Miguel (COC) a D45; Carme Cristòfol (COC)a D50 i Teresa Gri (COC) a D55. Pel que fa a les categories masculines els diferents corredors en pujar al lloc més alt del podi han estat Nil Rovira (UPC) a H10; Bernat Selva (UE Vic) a H12; Martí Graell (XinoXano) a H14; Andreu Grau (UE Vic) a H16; Roger Virgili (GO-Xtrem) a H18; Quim Sole (COC) a H20; Enric Dedeu (COC) a H21; Eduard Garcia (Farra-O) a H35; Albert Davi (COC) a H40; Joan Ramon Fornaguera (GO-Xtrem) a H45; Josep Selga a H50, i Phillippe Pauwels (Aligots) a H55.