Diversos pobles del Berguedà demanen al Consell Comarcal que gestioni la regulació d'animals

Alguns pobles signaran una moció perquè un tècnic es faci càrrec de la coordinació i actuacions per complir la Llei de Protecció Animal

31 de gener del 2017
Animals
Animals | Europa Press
Diversos pobles del Berguedà demanaran al Consell Comarcal, la possibilitat de cedir-li les seves competències de benestar animal, amb l'objectiu de plantar cara a una situació de poc control, en què els petits ajuntament no poden fer-se càrrec dels animals no identificats, maltractats o abandonats del seu terme. De fet, i segons han indicat, es presentarà una moció a diversos consistoris amb aquesta demanda, així com amb la voluntat que el Consell Comarcal destini un tècnic a realitzar aquest tipus de tasques. 

De fet, han indicat, la legislació sobre animals és complexa i la majoria d'ajuntaments no tenen personal preparat, ni mitjans, per fer front a aquests problemes. Segons l'article 41 de la Llei de Protecció d'Animals, els municipis haurien de fer-se càrrec de les competències d'inspecció, vigilància, cens, recollida i control d'animals abandonats, així com de vigilar els nuclis zoològics. No obstant això, hi ha molts municipis que no se'n poden ocupar, de manera que una gestió des del Consell Comarcal seria pionera i facilitaria la tasca dels pobles. 

Pel que fa al tècnic, la seva feina seria coordinar els ajuntaments i el Consell Comarcal amb Agents Forestals, Mossos i Seprona, fer campanyes informatives sobre els deures dels propietaris, formar els cossos de seguretat i ajuntaments sobre aquests deures, coordinar comprovacions del xip obligatori, informar els propietaris de la llei, promoure denúncies quan sigui  necessari, promoure noves ordenances,i fomentar l'esterilització dels animals del carrer, entre d'altres. 

Aquesta qüestió ja es va abordar en l'última reunió del Consell d'Alcaldes, on aquest es va comprometre a estudiar-ho.