Els tres nous vestidors de Plens de la Patum seran Jordi Rou, Joan Olalla i Trini Bascompte

Diversos membres de la comparsa es van negar a votar en suport als tres expulsats | Els Plens integren, per primera vegada, una dona a la comparsa

29 de gener del 2017
Actualitzat el 30 de gener a les 10:35h
Plens de la Patum
Plens de la Patum | Martí Albesa
Els tres nous vestidors de Plens que substituiran els expulsats seran Jordi Rou, Joan Olalla i Trini Bascompte, segons ha pogut saber NacióBerguedà. Així s'ha decidit en la reunió que es va produir aquest dissabte en el sí de la comparsa, en què la plantilla va debatre sobre la situació de crisi interna que s'està vivint, després de l'expulsió dels tres vestidors que demanaven una revisió dels Estatuts per fer-los més oberts i democràtics. 

D'aquesta manera, i a l'espera que es realitzi le reunió del Patronat extraordinari de la Patum aquest dimarts on l'equip de govern de la CUP també ha anunciat que realitzarà una proposta concreta al respecte, la comparsa dels Plens ja ha decidit quina serà la seva nova restructuració. Tal com també ha pogut saber aquest diari, en aquesta reunió es va acordar que Lluís Armengou -cunyat del cap de colla, Isaac Gonfaus- restarà a l'espera per entrar en plantilla, i que ho farà en segona opció, quan algú de la colla deixi la camisa. 

Els noms de les persones que han entrat a la comparsa es van decidir a proposta dels vestidors. No obstant això, quan alguns d'aquests van tornar a proposar els noms dels expulsats, se'ls va dir que no podia ser perquè aquests ja s'havien fet fora. Davant d'aquesta situació, alguns dels membres de la plantilla van decidir no participar en la votació de nous noms, i una persona, fins i tot, va marxar de la reunió en solidaritat amb els expulsats. 

Amb aquestes noves informacions, la reunió extraordinària del Patronat queda en una segona fase. Per una banda, la comparsa integra la primera dona de la història, que hi col·labora des de fa 30 anys repartint vestits de Ple. No obstant això, la tensió interna continua, amb la crítica de diversos vestidors i la possibilitat que algun, fins i tot, plegui. 

Entre algunes de les reivindicacions que feien els tres expulsats hi ha modificar i fer més transparents i democràtics els Estatuts, configurar una llista oberta a la ciutadania perquè tothom pogués apuntar-se a fer un salt de Plens, que el cap de colla no tingués tot el poder, malgrat que la resta de comparsa decidís sobre un altre tema, o que quedés clar que les dones sí que tenien lloc dins de la comparsa.
Arxivat a