La CUP a la Catalunya Central vota majoritàriament a favor d'aprovar els pressupostos

El consell polític dels anticapitalistes avala els comptes per 39 vots a favor, 22 en contra i 2 abstencions

Roger Tugas/Aida Morales
29 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:18h

Quim Arrufat i Eulàlia Reguant, aquest dissabte a Vilafranca Foto: ACN


La CUP dirà "sí" als pressupostos de la Generalitat. Així ho ha decidit aquest dissabte a Vilafranca del Penedès el seu consell polític -que reuneix les assemblees territorials- i el grup d'acció parlamentària -que aglutina les organitzacions afins-, per 39 vots a favor, 22 en contra i 2 abstencions, tal com ha avançat NacióDigital.

En el cas de la Catalunya Central, segons ha pogut saber NacióBerguedà, la posició majoritària ha estat a favor, amb 3 vots a favor i 1 en contra. 

Malgrat el sí als pressupostos, el portaveu del secretariat nacional Quim Arrufat ha condicionat aquest suport i ha posat deures al Govern. Així, en roda de premsa posterior al conclave, ha demanat que l'executiu treballi perquè el referèndum es pugui celebrar fins i tot abans del setembre, en cas que la repressió de l'Estat obligui a avançar la data prevista per a la votació. En concret, ha reclamat "que tingui llest el referèndum el mes de maig", ja que "el referèndum unilateral exigeix de tota la intel·ligència i preparació". "No ens podem permetre un altre 9-N", ha etzibat.

D'aquesta manera, Arrufat ha deixat molt clar que el que faran serà un "vot favorable a la tramitació dels pressupostos, malgrat no sigui pel seu contingut social, sinó per deixar el camí lliure a la celebració del referèndum i al procés constituent". "És un sí condicional, amb data de caducitat, respecte el compromís de no fer durar el referèndum fins més enllà del setembre", ha explicat, i també ha alertat que, "si el setembre no hi ha referèndum, la CUP retirarà el suport al Govern i provocarà que hi hagi noves eleccions". No ha explicat, però, quin mètode utilitzarà per fer caure l'executiu.
 

Més informació