La comparsa dels Plens de la Patum ratifica les expulsions i incorpora tres nous vestidors

La reunió va produir-se aquest dissabte entre els 19 membres que quedaven de la plantilla

29 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:43h
Salt de Plens de diumenge
Salt de Plens de diumenge | Aida Morales
La comparsa dels Plens de la Patum de Berga ha fet efectives les expulsions de tres dels seus vestidors. Si més no, això és el que ha transcendit de la reunió que els 19 membres que encara quedaven a la plantilla han tingut aquest dissabte, per enfrontar la crisi interna oberta arran d'aqueses per "traïció i sedici´". Una reunió celebrada dies abans que es realitzi el Patronat extraordinari de la Patum, on l'equip de govern de la CUP també ha anunciat que realitzarà una proposta concreta al respecte

De moment, doncs, cada vegada s'avança cap a fer totalment efectives les expulsions. Tant és així, segons han explicat a NacióBerguedà, que ja s'ha fet el nomenament de les tres persones que els substituiran. Tal com ha avançat Regió7, una d'aquestes és Trini Bascompte, una dona que col·laborava amb la comparsa des de fa més de 30 anys, i que s'encarregava de repartir els vestits de Plens a la ciutadania. Així, per altra banda, s'incorpora la primera dona de la història oficialment a la plantilla. 

Segons ha pogut confirmar aquest diari, la reunió va durar força estona, amb veus crítiques sobre les expulsions, que es van produir després d'unes demandes concretes per reformular els Estatuts i fer-los més democràtics i transparents. 

Entre algunes de les reivindicacions que els tres expulsats al·legaven per modificar la normativa interna de la comparsa hi havia configurar una llista oberta a la ciutadania perquè tothom pogués apuntar-se a fer un salt de Plens, que el cap de colla no tingués tot el poder, malgrat que la resta de comparsa decidís sobre un altre tema, o que quedés clar que les dones sí que tenien lloc dins de la comparsa.
Arxivat a