El túnel del Cadí no va aixecar les barreres del peatge malgrat el col·lapse monumental

La nevada va provocar cues de més de 30 km a la C-16 entre el Berguedà i la Cerdanya

Redacció
28 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:12h
Cues a la C-16, aquest divendres al vespre
Cues a la C-16, aquest divendres al vespre | ACN
El túnel del Cadí no va aixecar les barreres del peatge aquest divendres al vespre malgrat el col·lapse monumental que s'hi va generar. La nevada, que durant hores va obligar a circular amb cadenes, va provocar cues de fins a 35 quilòmetres entre Gironella (el Berguedà) i el peatge, ja a la Cerdanya.

El Servei Català del Trànsit va demanar que s'evitessin els viatges innecessaris en aquesta via però això no va evitar el caos. Una nevada d’intensitat considerable va provocar molts problemes que no es van solucionar fins ben entrada la nit.

Poc abans de les set, i després del pas de les llevaneus, es va aixecar l'obligació de portar cadenes en un tram de 40 quilòmetres, túnel inclòs, entre Bagà (el Berguedà) i Bellver de Cerdanya (el Cerdanya)

A banda de la C-16, aquest dissabte encara hi ha una vintena més de carreteres afectades per la nevada. A la majoria calen cadenes per circular, però també n’hi ha alguna de completament tallada com la BV-4024 de Bagà cap a Coll de Pal, la BV-4031 a Castellar de n’Hug (Berguedà) o la GIV-4016 entre Planoles i Toses (Ripollès). Hi ha carreteres afectades al Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, el Solsonès, l’Alta Ribagorça i el Ripollès.