L'Ajuntament de Berga convoca un Patronat de la Patum extraordinari amb una proposta sobre els Plens

La regidora Mònica Garcia afirma que espera "poder resoldre" el conflicte "en favor de la festa"

26 de gener del 2017
Actualitzat el 27 de gener a les 9:25h
L'Ajuntament de Berga s'ha decidit a convocar, aquest proper dimecres 1 de febrer a les 20.00 hores, una reunió extraordinària del Patronat de la Patum, amb l'objectiu de solucionar la crisi oberta dins de la comparsa dels Plens, després que el passat dissabte es fes pública l'expulsió de tres dels seus vestidors per "traïció i sedició", segons els va traslladar el cap de colla, Isaac Gonfaus. 

Davant d'aquesta situació, i de les reiterades peticions dels grups de l'oposició perquè l'equip de govern de la CUP actués al respecte, la regidora de Patum, Mònica Garcia, ha anunciat a través d'un comunicat que es realitzarà una reunió extraordinària del Patronat, ja que és l'òrgan "màxim" de gestió de la festa. En aquesta, ha indicat, la CUP realitzarà una "proposta" sobre la qual debatre. 

Fins el moment, ha recordat, l'Ajuntament de Berga s'ha abstingut de fer declaracions sobre el tema, ja que abans volien escoltar les dues parts implicades i "conèixer de primera mà els fets ocorreguts per poder parlar amb propietat". De fet, han afirmat, tant l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, com la mateixa regidora de Patum han tingut diverses reunions de les quals s'espera que es pugui trobar la millor opció. 

Aquest cap de setmana, per altra banda, la comparsa dels Plens realitzarà una reunió interna (sense els tres expulsats) on es debatrà el punt de vista de tot plegat.
Arxivat a