La comparsa dels Gegants de la Patum afirma que «tot es decideix per votació»

La no admissió en el passat d'una persona per entrar a plantilla es va assumir per unanimitat

Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:12h
Geganters nous i antics (arxiu).
Geganters nous i antics (arxiu). | Aida Morales.
La comparsa dels Gegants ha fet públic un comunicat amb l'objectiu d'aclarir com es prenen les decisions per part dels seus integrants. Especialment, pel que respecta a la manera com es van rellevant les persones que integren la plantilla. Tot el que es decideix a dins dels Gegants, han afirmat, es tira endavant per votació i després d'un debat en què cada membre pot aportar la seva opinió. 

Des de la comparsa dels Gegants, alhora, s'han volgut aclarir les circumstàncies d'un cas en què no es va permetre a una persona d'entrar a la plantilla. El sistema que se segueix per rellevar els membres de la comparsa és que cadascun d'ells pot proposar una altra persona perquè el substitueixi. Ara bé, un cop feta la proposta, tots els membres de la plantilla expressen el seu vot i s'assumeix el que considera la majoria. 

Pel que fa a la persona que no es va deixar entrar a la plantilla, la decisió es va prendre per unanimitat. Quinze dels setze membres que integren oficialment la comparsa -és a dir, tots menys el que proposava al nou membre- van indicar que no es tractava d'una persona indicada per formar part de la plantilla. El motiu era la seva falta d'implicació en la feina de la comparsa, tant en els passacarrers com a la plaça, més enllà dels balls puntuals que se li permetien fer. 

Tot plegat quedarà ben reflectit en els nous estatuts que, des de fa quatre mesos, s'estan elaborant per part de la plantilla dels Gegants i que, properament, es difondran perquè tota la societat berguedana en tingui coneixement, han assegurat.
Arxivat a