L'Ajuntament de Berga es reuneix amb el cap de colla de la comparsa dels Plens i amb els expulsats

El govern municipal no descarta convocar una reunió del Patronat de la Patum per aclarir la situació | ERC demana que la CUP actuï de manera "immediata" i CDC exigeix "explicacions"

25 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:54h
L'equip d'ERC a Berga (arxiu)
L'equip d'ERC a Berga (arxiu) | Aida Morales
L'alcaldessa de Berga i presidenta del Patronat de la Patum, Montse Venturós, s'ha reunit aquesta setmana amb membres de la comparsa dels Plens, per esclarir els fets, arran de la crisi interna que ha finalitzat amb dues expulsions justificades per traïció i sedició. Va ser aquest dilluns amb el cap de colla de la comparsa, Isaac Gonfaus, i dimarts amb alguns dels expulsats, en dues reunions en què cadascuna de les parts va poder donar el seu punt de vista de la situació. 

Ara per ara, el govern municipal no ha volgut fer declaracions, ja que espera poder tenir tota la informació contextual que ajudi a explicar els motius pels quals s'han portat a terme les expulsions. Segons ha pogut saber NacióBerguedà, el cap de colla hauria retret l'actitud dels expulsats, mentre que aquests, per la seva banda, reclamaven més transparència i democràcia dins de la comparsa. 

Així doncs, i malgrat que les comparses són autònomes i es regeixen per estatuts interns, la CUP està decidint els propers passos, i no es descarta una reunió extraordinària del Patronat de la Patum per parlar-ne. En aquest punt, però, s'haurà de veure quina validesa es dóna a aquests estatuts, signats per tots els membres, però inaccessibles, tal com manifestaven. Una de les reclamacions dels expulsats era revisar-los, fer-los públics i, en diversos aspectes, refer-los. Concretament, es demanava crear llista oberta a la ciutadania perquè tothom pogués apuntar-se per fer un salt de Plens, o que quedés clar que les dones sí que tenien lloc dins de la comparsa.

Per la seva part, diversos grups polítics ja han demanat una actuació immediata a l'equip de govern. ERC de Berga ho va fer aquest dimarts en un comunicat en què considerava "totalment intolerables" les tres expulsions i instava la CUP a actuar "decididament" sobre aquesta actuació "injusta i antidemocràtica". Per la seva part, CDC ha demanat "explicacions", i ha afirmat que s'esperarà a tenir-les per fer declaracions. 
Arxivat a