ERC veu «totalment intolerables» les expulsions de la comparsa dels Plens i demana a la CUP que actuï

Els republicans demanen a l'equip de govern que no tingui "por" de canviar les coses

24 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:27h
L'equip d'ERC a Berga (arxiu)
L'equip d'ERC a Berga (arxiu) | Aida Morales
El grup municipal d'ERC ha afirmat aquest dimarts a través d'un comunicat que considera "totalment intolerables" les tres expulsions que s'han produït en el sí de la comparsa dels Plens de la Patum, i ha demanat al govern de la CUP que actuï "decididament" sobre aquesta qüestió, ja que es tracta d'una actuació "injusta i antidemocràtica". En aquest cas, i segons ERC, totes les comparses haurien de regir-se per "principis democràtics" i el consistori, en el seu cas, és el responsable de garantir que aquests es compleixen. 

Davant d'aquest fet, els republicans consideren que la situació que s'ha perpetuat durant anys en què les comparses s'han anat gestionant de manera autònoma no és correcta, ja que diversa gent s'ha "erigit com a amos i propietaris de la comparsa", i per extensió de la Patum, indiquen, i "d'una manera autoritària, i fins i tot passada de moda", com s'ha vist amb les acusacions de sedició i traïdoria. Per això, ERC ha afirmat que aquesta actitud és "totalment inadmisible", i menys en una festa que és Patrimoni de la Humanitat. 

En aquest punt, segons han assegurat, una de les solucions és reformular el Patronat de la Patum, sobre el qual el partit ja va presentar un model de funcionament intern l'any passat. "Sempre hem sigut crítics en la seva organització interna i, per aquest motiu, el mes de febrer vam presentar una proposta alternativa", han recordat. Així mateix, els republicans també han criticat la CUP per no voler aprovar la proposta, quan aquests van presentar-ne una "de molt semblant" durant l'anterior legislatura: "Creiem que no han de tenir por de canviar les coses, tindran el nostre suport si fan un gir de 180º". 

En el mateix comunicat, ERC també ha contradit les declaracions de l'Ajuntament de Berga sobre el sou del gerent del Patronat, Albert Rumbo, i ha afirmat que hi ha factures al seu nom.
 

Proposta d'ERC de funcionament del Patronat de la Patum

Arxivat a