Els Nans Nous de la Patum es converteixen en imatges 3D

El cost de la nova digitalització és de 2.178 euros

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:16h
Després de diferents digitalitzacions de les comparses de la Patum per tal de disposar de totes les dades en sistema 3D, aquest dijous 26 de gener s’iniciarà el procés de digitalitzat dels Nans Nous. Aquest, que segueix el sistema SIDIO, estarà supervisat per la restauradora de la comparseria, Gemma Rodríguez. No obstant això, és l’únic sistema del mercat que no requereix cap contacte amb l’objecte en el procés de captura de dades. 

L’objectiu d’aquesta digitalització és poder disposar de totes les dades de les comparses sense la necessitat de fer-ne motlles que les poguessin malmetre. El sistema utilitzat controla valors d’exposició lumínica i treballa amb llum “freda”, amb un núvol de punts d’alta densitat que permet arribar a capturar tots els detalls en 3D. 

L’empresa encarregada de la digitalització és Nub3D S.L., que ja ha desenvolupat les altres digitalitzacions i que compta amb una llarga experiència en diferents sectors de mercat, oferint sistemes de digitalització 3D de llum blanca. Per exemple, s’ha aplicat en diversos jaciments arqueològics, així com al Museu del Prado, al Louvre, al British Museum i al Museu Episcopal de Vic, entre d’altres, com ara la tomba de Tutankamon. 

Aquest any, el procés de digitalitzat inclourà els caps de la parella vella de Nans Nous, que s’afegiran a les comparses ja passades a 3D que són l’Àliga, els caps i les mans dels dos Gegants Vells, els caps de les Guites, i els caps i les mans dels dos Gegants Nous. En total, el cost de la nova digitalització és de 2.178 euros, dels quals 2.141 provenen del Departament de Cultura de la Generalitat. 

 

Procés de digitalització del cap de la Geganta Nova Foto: AjBerga.

Arxivat a