ICV instarà l’Ajuntament de Berga a assessorar els ciutadans sobre el retorn de les clàusules sòl

El grup municipal liderat per Joan Torres entrarà una moció al consistori per debatre aquest assessorament

24 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:31h
El regidor d'ICV, Joan Torres, al Ple
El regidor d'ICV, Joan Torres, al Ple | Aida Morales.
El grup municipal d’ICV a Berga instarà l’Ajuntament de la ciutat a assessorar la ciutadania sobre com reclamar el retorn de les clàusules sòl. Ho farà a través d’una moció, conjuntament amb els grups bagencs de Sant Joan, Navarcles i Sant Vicenç, mentre que en el cas de Manresa, la petició s’ha adreçat directament al govern municipal. 

Segons han indicat, la voluntat d’Iniciativa és que l’Oficina Comarcal al Consumidor assessori els ciutadans que vulguin recuperar els diners que han pagat al seu banc o caixa com a clàusula sòl dins de la seva hipoteca, després que el Tribunal de Justícia Europeu hagi declarat “abusives” aquestes clàusules i hagi obligat al retorn total i retroactiu dels diners. 

Pel que fa al procediment de devolució, els ecosocialistes han lamentat que el Reial Decret aprovat pel govern espanyol no estableixi un mecanisme de devolució “generalitzat i automàtic”, i que obri la porta a mesures alternatives com ara la amortització de capital, posant els consumidors “en nous riscos”.
Arxivat a