Els berguedans s'interessen en participar en el Programa de Detecció de Càncer de Còlon i Recte

La primera xerrada informativa la van impartir el doctor Agustí Camps i la infermera Carme Grau

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:04h
Xerrada informativa a l'Hospital de Berga sobre el càncer de còlon
Xerrada informativa a l'Hospital de Berga sobre el càncer de còlon | Fundació Sant Bernabé
El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte al Berguedà ja ha engegat motors amb una xerrada informativa, que ha despertat l'interès de diversos berguedans. Aquesta ha anat de la mà del doctor Agustí Camps i de la infermera Carme Grau, que van donar a conèixer com es pot participar en aquest, implantat a la comarca des del passat mes de juny. 

A banda, i segons ha informat l'Hospital Comarcal sant Bernabé, es faran dues xerrades informatives més aquest dimarts 24 de gener i el 31 de gener al Pavelló de Suècia i al Casal Cívic, respectivament. L'objectiu és apropar aquest programa mèdic als ciutadans, i sensibilitzar sobre la importància de detectar a temps el càncer de còlon. 

Al Berguedà, aquest s'adreça a tota la població d’entre 50 i 69 anys, aproximadament unes 10.000 persones. El programa es va començar a desplegar el passat mes de juny a la ciutat de Berga, on compta amb la col·laboració de 10 farmàcies, i progressivament s’anirà ampliant cap a la resta del territori. La població diana rep una carta a casa on se'ls explica el funcionament del programa i se'ls informa de com participar-hi.