El Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola demana el compromís del Govern amb la sala de butaques

El conseller Santi Vila va escoltar escolta les reivindicacions de l'agrupació de teatre el dia de l'última representació dels Pastorets

31 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:09h
El conseller de Cultura, Santi Vila, amb l'alcalde de Puig-reig i el president del Consell Comarcal, entre d'altres.
El conseller de Cultura, Santi Vila, amb l'alcalde de Puig-reig i el president del Consell Comarcal, entre d'altres. | Associació Cultural Esplai
Els membres de l'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola han tornat a fer arribar, enguany la reivindicació d'un pati de butaques digne a les administracions catalanes. Després de traslladar-li ja a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, la setmana passada van fer la mateixa petició al conseller de Cultura, Santi Vila, que va assistir a una de les representacions dels tradicionals Pastorets, que aquest últim cap de setmana han conclòs.

Segons ha explicat a NacióBerguedà el president de l'associació, Mateu Fité, la visita del conseller va representar una "empenta", tot i que simbòlica, a la reivindicació. En aquesta ocasió, van poder comentar-li personalment la problemàtica del teatre, amb obres encallades des del 2009, i li van manifestar la necessitat de tenir més suport de les administracions catalanes. Davant d'aquesta situació, segons ha relatat, Vila els va encoratjar a "seguir lluitant" en aquesta línia, a l'espera d'una ajuda Feder demanada des de l'Ajuntament de Puig-reig, que podria significar una injecció important per al projecte. 

"Nosaltres voldríem que la Generalitat s'hi impliqués", ha declarat Fité. No obstant això, ha dit, "tots els esforços són bons", i amb les converses amb el conseller es poden haver donat algunes passes endavant. 

Durant la visita de Vila, tots els membres dels Pastorets van fer un minut de silenci en record als dos Agents Rurals morts a Aspa (el Segrià), i finalment el conseller va signar el Llibre d'Honor de l'entitat, després de fer-se una fotografia al photocall preparat durant la campanya #jotambevullseurehibe.
 

El conseller de Cultura, Santi Vila, amb el photocall de la campanya. Foto: Associació Cultural Esplai

Arxivat a