La previsió de mal temps dibuixa una Corrida de Puig-reig menys participada, però igual de lluïda

El president de la Comissió de la Corrida, Albert Altarriba, fa una valoració molt positiva del transcurs de la festa | Una quarantena de carros i cavalls desfilen pels carrers del poble

Redacció
22 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:23h
Un dels espectaculars carros de La Corrida.
Un dels espectaculars carros de La Corrida. | Cristina Prat.
Dia de fred, però suportable. La Corrida de Puig-reig ha tornat a complir, amb centenars de persones als carrers. Una seixantena de carros i una quarantena de cavalls han fet gala, durant aquest cap de setmana, de la festa per excel·lència d'aquest municipi del Baix Berguedà. De caire tradicional, un any més s'ha consolidat com una festa peculiar, amb més de 125 edicions a l'esquena, en honor a Sant Antoni, patró dels animals de peu rodó. 

En aquesta, els cavalls, les mules, els ases i els porcs han omplert les diferents activitats, amb un major espai per a la gastronomia i una especial atenció per al públic infantil. No obstant això, un any més, un dels moments més esperats ha estat el joc de la cinta, amb la tradicional cercavila de cavalleries i xarrets. En aquesta, segons ha explicat a NacióBerguedà el president de la Comissió de la Corrida, Albert Altarriba, el mal temps ha fet disminuir l'afluència de gent, tot i que, no obstant, ha continuat igual de lluïda. 

"Estàvem molt espantats pel tema del temps, perquè pensàvem que potser no es podria fer i s'hauria de suspendre, però no", ha declarat. No obstant això, Altarriba també ha lamentat que, per aquest motiu, enguany potser hi hagi hagut menys gent, tot i que ha sentenciat: "Això no s'ha notat". 

De fet, la cercavila ha comptat amb una quarantena de carros, una quarantena de cavalls i ponis i una vintena de rucs. Un espectacle per a grans i petits, en què alguna gent s'ha vestit d'època, sempre precedits pels banderers de la festa, que aquest any han estat Íngrid Simon Escayola, com a banderera dels rucs; Josep Cuenca Amo, com a banderer de les mules, i Maria Pujol Vilajosana, com a banderera dels cavalls. 

En aquesta edició, la Corrida ha seguit una tònica similar a la d'altres anys, amb lleugeres modificacions. Entre aquestes, per exemple, s'ha incorporat l'activitat del tir i arrossegament, que malgrat el fred que feia, ha precisat Altarriba, és una activitat que s'ha desenvolupat amb èxit i que no es descarta tornar a repetir: "Creiem que si es fa amb bon temps, pot anar molt bé".

Per altra banda, el raid social ha continuat la tònica de participació, amb una trentena de cavalls, així com l'activitat de la Cuina del Porc, que poc a poc es va popularitzant al municipi. Fa anys, ha recordat, aquesta havia començat com un tallersobre cuina, tot i que darrerament ja s'ha convertit en una "espècie de degustació". 
Arxivat a