La Patum del Centenari costa més de 100.000 euros, i l'Ajuntament de Berga en paga 72.000

La reunió el Patronat acorda aspectes funcionals per a la Patum del 2017, un pressupost de 15.000 euros per restauració de les comparses i un canvi de personalitat jurídica de l'ens

22 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:24h
Patum de Lluïment extraordinària
Patum de Lluïment extraordinària | Carles Palacio
El cost total que finalment ha tingut organitzar la Patum del Centenari ha estat de 107.554,57 euros. Així ho ha informat aquest divendres el Patronat de la Patum, en la darrera reunió d'aquest òrgan. Uns diners, han indicat, que s'han intentat sufragar amb ajudes i subvencions, malgrat que finalment l'Ajuntament de Berga n'ha hagut de pagar la gran part; 72.281,07 euros. 

Concretament, des del consistori es va demanar a la Diputació de Barcelona una subvenció de prop de 53.700 euros, el màxim permès, tot i que finalment només se'n van atorgar 14.200. Per altra banda, Damm va patrocinar aquesta Patum extraordinària amb 15.000 euros més, i la Comissió Organitzadora del Centenari en va aportar 6.000. D'aquesta manera, a través d'ajudes o donacions, només se'n van aconseguir 35.200. 

Forma del Patronat

En aquesta reunió del Patronat també s'han tractat diversos aspectes, com ara el canvi de personalitat jurídica de l'ens, passant d'organisme autònom municipal a òrgan de participació sectorial, tal com s'havia acordat al ple municipal i redactat en els estatuts.

Per altra banda, s'ha anunciat que l'Ajuntament de Berga ha guanyat un contenciós administratiu en què se li demanaven 34.000 euros com a indemnització per dues persones ferides durant un salt de Plens del 2014, que es començarà la digitalització de la parella de Nans Vells, que ja s'està procedint a restaurar el vestit del Gegant Vell de 1958, s'ha proposat realitzar una actualització del protocol que han de seguir els Administradors, s'ha anunciat que ja es coneixen els salts del Passacarrers per a la Patum del 2017 i que es continua treballant per buscar llocs d'aixopluc per a les comparses. 

Restauració de les comparses

El pressupost de la restauració de les comparses per a la Patum del 2017 serà, segons ha indicat la restauradora Gemma Rodríguez, de 15.990 euros. Així mateix, també s'ha aprovat proposar la renovació de Rodríguez com a restauradora de la comparseria. 
Arxivat a