edudació

Gemma Puig, Iolanda Domenjó i Marta Camps parlaran de dones, ciència i enginyeria a Berga

El projecte "ScienceGirls" busca la implicació de les dones en el món de la ciència i de la tecnologia

per Redacció, 17 de gener de 2017 a les 16:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La meteoròloga berguedana Gemma Puig Foto: CCMA


La meteoròloga berguedana i col·laboradora de NacióBerguedà Gemma Puig, l'enginyera de la Serradora Boix Iolanda Domenjó i l'enginyera d'Endesa Marta Camps seran les ponents de la taula rodona del projecte europeu Erasmus+ "ScienceGirls" que es portarà a terme divendres a Berga. Aquest projecte és una prova pilot de dos anys, en què participen onze noies de l'Institut Guillem de Berguedà, entre altres d'arreu dle món, per tal de potenciar i fer avançar la introducció de les dones en l'àmbit de la ciència i la tecnologia. 


En aquest marc, l'Exploratori de Recursos de la Natura-UPC ha organitzat la taula rodona "Dones en ciència i enginyeria", que tindrà lloc al Pavelló de Suècia de Berga el proper divendres 20 de gener a les 19.30 hores. El projecte, doncs, busca trobar solucions a una situació real, en què menys del 23% de les dones es decantes per carreres o estudis de la branca de les ciències pures o de la tecnologia. En el cas de les participants del Berguedà, la prova pilot seguirà la trajectòria i les vivències d'aquestes noies, de manera conjunta i coordinada amb altres experiències d'arreu d'Europa. En total, hi participaran alumnes d'Anglaterra, Catalunya, Lituània, Itàlia, Romania, Eslovènia, .Grècia i Turquia. 

 

Participació