Berga analitza les mancances del jovent amb un nou Pla de Joventut

L'objectiu del consistori de la capital berguedana és crear un Pla “per al jovent i amb el jovent”

per Redacció, 13 d'octubre de 2014 a les 20:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga ha començat a treballar per tal de realitzar un nou Pla Local de Joventut que ajudi a fer front a les necessitats reals del jovent de la ciutat, i a posar en marxa polítiques que abracin els diferents àmbits d'aquesta sectorial ciutadana. 

Es tracta, segons ha informat, d'un treball que ja es va iniciar el 2001, quan el consistori va elaborar el primer Pla de Joventut, després que la Secretaria General de Joventut del Govern de la Generalitat publiqués el novembre del 2000 el primer Pla Nacional d'aquest àmbit. A partir d'aquí, el 2007 Berga va actualitzar el seu projecte a seguir, i ara convé replantejar-lo per donar-hi una nova perspectiva. 


En aquest sentit, l'àrea de joventut de l'Ajuntament ja ha començat a reunir-se amb els tècnics municipals, i més endavant ho faran amb el jovent i amb professionals que tractin temàtiques que puguin tenir a veure amb els joves. A més, ja s'ha començat a difondre un qüestionari perquè tots els joves de Berga -d'entre 12 i 30 anys- responguin sobre les problemàtiques que veuen i opinin sobre els reptes que ha d'afrontar el nou Pla: “El buidatge d'aquest qüestionari ha de permetre identificar els punts forts i els febles, veure les mancances i trobar així solucions adequades”.

Segons el consistori, l'objectiu principal del Pla de Joventut és presentar un conjunt de mesures, recursos i criteris adreçats als joves d'una manera global, integral, realista, pràctica, flexible i dinàmica, han explicat. En definitiva, esdevenir una eina per a treballar “per al jovent i amb el jovent”.

 

Participació