El canvi d'enllumenat a Berga preveu estar enllestit el 2017

El ple municipal d'aquest dijous preveu adjudicar el contracte a l'empresa Elecnor SA

Aida Morales
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:20h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa. | Aida Morales
El canvi d'enllumenat municipal exterior de Berga finançat a través d'un crèdit a interès zero de 1.682.434,13 euros es portarà a terme durant aquest 2017, si així ho aprova aquest dijous el ple municipal de la ciutat. Tal com ha explicat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa prèvia, es portarà al plenari la proposta d'adjudicació del contracte a l'empresa Elecnor SA, un dels últims tràmits per tenir enllestit el projecte.

Una vegada s'hagi donat aquest pas, el contracte s'haurà d'acabar de formalitzar i, a partir de llavors, es marcaran els terminis. "Esperem que el 2017 comenci i s'acabi", ha desitjat. En total, ha especificat, s'han concursat 14 empreses, malgrat que Elecnor ha estat la que ha aconseguit la puntuació més alta. 

El crèdit, concedit pel l'Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energia (IDAE), després que es realitzés un ple extraordinari per aprovar la seva sol·licitud d'urgència, preveu un estalvi de 180.000 euros. L'objectiu d'aquest és canviar tot l'enllumenat públic de la ciutat. En conjunt, es preveuen substituir 1.231 làmpades, 1.677 lluminàries, implantar 2.893 balasts electrònics, instal·lar 13 rellotges astronòmics, 11 sistemes de gestió centralitzada i 2.893 sistemes de regulació de flux lluminós, amb la substitució, també, d'11 quadres de control. 

L'interès d'aquest crèdit serà zero i es calcula reduir el consum d'energia elèctrica en l'ellumenat un 72,77%, de manera que els resultats energètics haurien de passar dels 1.583,596 MWh/any actuals, als 431,235 MWh/any, una vegada realitzada la instal·lació. 
Arxivat a