Guardiola de Berguedà aconsegueix 10.000 euros per instal·lar plaques solars a la Mina de Petroli

L'Ajuntament del municipi espera poder posar-les en funcionament el mes de febrer

12 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:20h
Mina de Petroli de Riutort, a Guardiola de Berguedà
Mina de Petroli de Riutort, a Guardiola de Berguedà | Mina de Petroli
Guardiola de Berguedà estrena l'any amb diverses bones notícies relacionades amb el seu patrimoni. Després de confirmar-se una subvenció per arreglar l'església de Sant Climent de Torre de Foix, l'Ajuntament del municipi rebrà, també, 10.000 euros per poder realitzar una nova instal·lació elèctrica a la Mina de Petroli de Riutort, basada en plaques solars. 

Fins el moment, aquesta mina única a Catalunya per la seva singularitat gestionava la il·luminació interior a través d'un grup electrogen exterior. Aquest s'havia d'anar recarregant periòdicament amb combustible i, a més, generava un important impacte acústic, en una zona de bosc silenciosa i aïllada. 

Segons ha pogut saber NacióBerguedà, l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà rebrà aquests 10.000 euros directament de la Diputació de Barcelona, i preveu que la nova instal·lació de plaques solars pugui posar-se en funcionament el mes de febrer. Actualment, ha confirmat l'alcalde del poble, Josep Lara, ja s'ha encarregat el projecte a una empresa local. 

Amb aquest projecte s'aconseguirà reduir la contaminació i l'impacte ambiental, així com millorar el sistema elèctric de l'interior de la mina. A més, es té previst canviar la il·luminació i posar bombetes de leds a tots els túnels, un fet que també permetrà estalviar. 

El grup electrogen, però, es mantindrà a la mina de manera preventiva. Com que es tracta d'una zona humida i amb poc sol, no es descarta que, en moments puntuals, l'electricitat s'hagi de subministrar a través del generador. No obstant això, això només serà en determinats moments de l'any, i en aquelles circumstàncies en què les plaques solars no puguin funcionar per sí soles.