L'Ajuntament de Puig-reig anuncia els tres banderers de la Corrida 2017

Íngrid Simon Escayola, Josep Cuenca Amo i Maria Pujol Vilajosana reben els diplomes aquest dimarts

10 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:49h

Un dels banderers de la Corrida de Puig-reig d'anys anteriors Foto: Pere Gendrau (arxiu)


L'Ajuntament de Puig-reig ha decidit fer públics i ratificar oficialment, aquest dimarts al ple municipal, les tres persones que faran de banderers a la Corrida, aquest proper any. Es tracta d'Íngrid Simon Escayola, com a banderera dels rucs; Josep Cuenca Amo, com a banderer de les mules, i Maria Pujol Vilajosana, com a banderera dels cavalls. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà el president de la Comissió de la Corrida, Albert Altarriba, enguany s'incorpora aquest acte oficial, on es valorarà i s'acordarà la proposta de la mateixa comissió. Així mateix, se'ls farà entrega d'un diploma acreditatiu del càrrec, i es té previst que aquest protocol ja s'instauri per a properes edicions. 

Els banderers (antigament només un) són les persones representants de la festa. En els seus inicis, es tractava del guanyador de la cursa de l'any anterior, tot i que actualment, aquestes tres persones són veïns de Puig-reig que, d'una manera o altra, han destacat en el desenvolupament o l'organització de la festa. Aquests tres banderers canvien cada any, i acostumen a ser persones relacionades amb el món dels cavalls i que tenen animals o relació amb aquests. El banderer dels rucs, per altra banda, és un nen o nena involucrat en la festa des de petit. 

Els representants de la Corrida hauran de recollir les banderes el dissabte abans de la Missa, en una entrega solemne, i hauran de presidir la comitiva d'honor davant del sant durant el passacarrers. 
Arxivat a