Núria Picas tornarà a pujar a l'Himàlaia i confirma la seva participació a l'Ultra Pirineu

L'atleta explica que correrà les curses que més la motiven i que intentarà tancar el cercle de l'ascensió a l'Himàlaia

10 de gener del 2017

Núria Picas Foto: Josep Maria Montaner


La corredora berguedana Núria Picas ja ho té tot a punt per tornar a iniciar una temporada vibrant. Després de complir el somni de córrer el repte Home to Home, durant la nit de Sant Joan, l'atleta reconeguda mundialment encara un 2017 en què espera combinar el trail running amb l'ascens d'un 8.000 a l'Himàlaya, en estil lleuger alpí. "Aquest any correré les curses que no he disputat mai i em donen aquest plus de motivació", ha explicat, tot remarcant que també farà aquelles que més li agraden però que, sobretot, el "repte personal" amb l'Himàlaya.

L'estrena de la temporada de Picas serà a partir d'aquest 14 de gener, quan participarà a la cursa Hong Kong 100 i a part de l'Ultra Trail World Tour. Es tracta de la primera cursa del circuit, que constarà de 100 quilòmetres amb 4.500 metres de desnivell positiu al llarg de l'illa asiàtica. Després d'aquesta prova, que discorrerà en un entorn totalment diferent del que Picas està acostumada, l'atleta començarà la seva preparació per afrontar l'expedició a l'Himàlaia. Hi viatjarà durant l'abril: "Serà una experiència  nova; tenim ganes de tancar un cercle que vam començar fa dos anys amb l'intent d'ascensió al Makalu i que a causa del terratrèmol del 2015 no vam poder acabar". 

Un cop finalitzada l'expedició, les curses tornaran a ser les protagonistes de la temporada de Picas. El 23 de juny, la Lavaredo Ultratrail, de 119 quilòmetres, serà el repte de la catalana, en una prova també puntuable per l'Ultra Trail World Tour. Dues setmanes més tard, al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, Picas correrà la Buff Epic Trail de 105 quilòmetres per començar a pensar en l'1 de setembre, per quarta vegada a l'Ultra Trail del Montblanc, i l'Ultra Pirineu, on la quatre vegades campiona espera tancar la temporada.
 
"L'objectiu d'aquesta temporada serà gaudir d'aquest camí, la resta vindrà sol. Si treballo, entreno i preparo les coses com cal, segurament l'èxit arribarà, almenys hauré donat el màxim de mi mateixa", ha afirmat.