El Casal de la Gent Gran de Berga es converteix en Casal Cívic

Maribel Iglésias explica què suposa el canvi i precisa que ha rebut l'acceptació de les entitats de persones grans

10 de gener del 2017
Actualitzat el 11 de gener a la 13:00h
Casal de la Gent Gran de Berga, ara Casal Cívic
Casal de la Gent Gran de Berga, ara Casal Cívic | Aida Morales
El Casal de la Gent Gran de Berga s'ha convertit, des d'aquest mes de gener, en Casal Cívic. Ho ha fet conjuntament amb una quinzena de casals més d'arreu de Catalunya, seguint el pla pilot que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat està impulsant, i que preveu que arribi a tots els centres de gent gran de titularitat pública. Aquesta canvi, doncs, obre la porta del casal a entitats i associacions sense ànim de lucre, així com a les persones majors de 18 anys que vulguin disposar de l'espai. No obstant això, no s'oblida de la persones d'edat avançada, que continua tenint uns drets i uns avantatges especials. 

La directora del Casal Cívic de Berga, Maribel Iglesias, ha explicat a NacióBerguedà que, en conjunt, aquest canvi representa una obertura generacional que pot anar molt bé a les persones de totes les edats. En primer lloc, perquè les entitats i els joves o adults tinguin nous espais per a desenvolupar les seves propostes. I per altra banda, perquè el concepte de gent gran està canviant, i aquestes persones d'edat més avançada cada vegada volen realitzar més activitats que poden ser per a tots els públics. 

En aquest sentit, doncs, el canvi a Berga serà simbòlic, ja que moltes de les accions que s'organitzaven al Casal de la Gent Gran ja s'havien obert a tots els públics i, tal com ha precisat, només hi haurà lleugeres modificacions. Així doncs, tan sols quedaran dos serveis exclusius per a les persones d'edat avançada, que seran la perruqueria i el servei de podologia, a part de preus especials al bar i menjador, que s'hauran de justificar en cada cas. Pel que fa a la resta, les xerrades, activitats i tallers seran per a tota la ciutadania, i les entitats que ho desitgin també podran demanar l'espai, si la graella d'activitats ho permet.

Per altra banda, el Casal passarà a tenir lleugeres modificacions d'horaris. Fins el mes de desembre, aquest s'obria cada dia de les 10.00 a les 13.30 i de les 15.00 a les 20.00. Ara, però, estarà obert ininterrompudament de les 9.00 a les 21.00 hores de dilluns a divendres, i dissabtes de les 10.00 a les 13.30 i de les 16.00 a les 21.00 hores. Diumenge quedarà tancat, ja que, segons ha explicat Iglesias, hi havia "molt poca gent" i suposava una "despesa important de personal i serveis". 

Amb aquest canvi, la Generalitat vol fomentar la "participació ciutadana i la intergeneracionalitat" perquè els joves tinguin més contacte amb les persones grans i al revés, i perquè es puguin oferir més activitats per a tota la ciutadania. Fins el moment, ha explicat, aquest canvi s'ha desenvolupat amb normalitat, i també ha rebut l'acceptació de les entitats i associacions de gent gran, amb qui es va fer una reunió prèvia per parlar-ne. 
Arxivat a