El primer mural contra l'aïllament de les persones grans ja presideix la plaça de Sant Pere de Berga

L'artista Elsa Guerra explica que ha estat una experiència "meravellosa" pel simbolisme del mural i pel fet de poder portar l'art al carrer

09 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:42h
Mural d'Elsa Guerra a la paret de les escales de l'Església de Santa Eulàlia de Berga.
Mural d'Elsa Guerra a la paret de les escales de l'Església de Santa Eulàlia de Berga. | AjBerga.
El primer dels tres murals que s'estan realitzant per combatre i posar fre a l'aïllament de les persones grans de Berga ja s'ha finalitzat a la plaça de Sant Pere. Ha vingut de la mà de l'artista barcelonina resident al Berguedà Elsa Guerra, simbolitzant l'essència de les persones d'edat avançada, malgrat el pas del temps, i inspirat en la vivència d'una veïna de Berga de 95 anys, amb qui l'artista ha compartit diverses estones. Es tracta, tal com Guerra ja va explicar en la roda de premsa prèvia, d'una pintura que vol representar la vitalitat i l'essència de les persones grans. La mà d'una nena petita va deixant anar la sorra sobre la d'una persona més adulta, a qui se li escola pels dits. Al mig, un mateix cor. 

"He pogut representar al 100% el que tenia al cap", ha explicat Guerra en declaracions a NacióBerguedà. Segons ha relatat, pintar el mural en el marc del programa "Companyies" ha estat una experiència "meravellosa", que li ha permès entrar en contacte i participar en una activitat social i humana, al temps que portar l'art al carrer. Sobre aquest darrer aspecte, ha remarcat, la interacció amb les persones que s'hi han anat acostant ha estat molt profitosa, permetent veure diferents punts de vista de la seva obra i vivint un "gran acolliment". 

De fet, ha explicat, "tothom ha sigut molt amable", ha dit, i molta gent s'ha interessat pel mural, tot preguntant sobre el projecte i felicitant-la per la iniciativa. Malgrat el fred d'aquesta darrera setmana, ha explicat, el mural ha despertat diferents lectures. Dins de l'àmbit més artístic de la ciutat, s'hi han acostat diferents pintors, com ara Joan Ferrer, tot i que també altres ciutadans que li han donat la seva opinió: "Per exemple, un senyor es va apropar i em va dir que li agradava molt però que ell veia les mans d'un infant que era tot cor, i que tenia tant amor que aquest se li escolava com la sorra pels dits a l'adult". 

"Això és el més maco del mural, que cadascú en tregui les seves pròpies lectures", ha sentenciat. Aquest, realitzat amb pintura acrílica a la façana de les escales de l'esgésia de Santa Eulàlia, ha comptat amb el permís de la parròquia, i forma part del programa que impulsa l'Ajuntament de Berga, conjuntament amb la Creu Roja del Berguedà, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i l'Institut Guillem de Berguedà.
Arxivat a